Att spela gör dig till en bättre människa

Att spela gör dig till en bättre människa

Att vi människor älskar att spela spel är någonting man kan se genom att kolla vår historia. Faktum är faktiskt att vi människor alltid har spelat – på mer eller mindre olika sätt. Och det har alltid blivit samma ståhej, oavsett om det är ett spel där flera tusentals har varit inblandade, eller om det är som så att endast några få är medverkande i spelet. Och spelen är faktiskt bra för oss människor, det kan till och med tyckas att spelen gör oss till bättre människor, även om det med allt vad heter spelmissbruk och så vidare kan låta konstigt.

Men om man ser det ur ett större perspektiv kan en nog hålla med om att det är som så att spel är bra. I en krönika från Svenska Dagbladet skriver man om en kvinna som fick en dörr i huvudet. Det resulterade i en hjärnskakning och en månad av yrsel och huvudvärk. Hon blev inte bättre, och tröttnade snart på sitationen. Plötsligt såg hon sig själv stå vid ett vägsjäl:

Hennes resonemang var ”Antingen tar jag livet av mig eller så gör jag ett spel av det här”, förtäljer hennes blogg.

Och det är verkligen fascinerande att följa hennes historia och all den kunskap hon försitter. Det är också intressant att hon menar på att det är mer spel vi människor behöver, inte mindre. Hon menar på att spel gör oss till bättre människor, och det genom att vi lär oss problemlösning. Hon tror till och med att om en si så där 20 år kommer Nobels fredspris ha gått till en speldesigner, just för att den personen i säg har satt sig in i förståelsen kring hur problem är uppbyggda och hur man sedan kan lösa problemen. Börjar det låta logiskt nu? Det är för att det faktiskt är det!

Spela med glädje och gott samvete!

Så med det här i vetskap; att vi alltid har spelat spel och att det är mer än  bra för människor att lära sig att spela eftersom de leder till bättre hantering av problem, kan vi fortsätta att njuta av spelandet utan några som helst spår av dåligt samvete. Och likaså är det oavsett om du spelar poker på casino online eller om du sitter hemma och spelar Fia med knuff med familjen. Kanske är det bästa att kombinera olika typer av spel för att nå bästa resultat?

Om du är en av de som tycker om att spela så ska du men andra ord fortsätta om det inte ger problematik i ditt liv. Spela på nätet eller ”i verkliga livet”, spela CS eller poker, Fia med knuff i vardagsrummet eller Burken på gården, spela på en spelautomat i den lokala pizzerian eller spela på spelautomat via datorn – viktigaste är att du spelar vidare! Vem vet var det kommer att leda dig?  Om en ska tro på kvinnan i artikeln så är det exakt vad som kommer att göra dig framgångsrik, och om det är någonting du tycker ä roligt så är det väl bara att fortsätta tills framgången är nådd.

Olika typer av spel:

  • Kortspel
  • Brickspel
  • Brädspel
  • Onlinespel
  • Utomhusspel
  • Datorspel