Spelberoende

Spelberoende

Att spela spel är kul. Speciellt om man har chans att vinna pengar på kuppen. Ett enkelt sätt att uppleva den här typen av spänning är genom att spela enarmade banditer. I dessa spel handlar det mest om tur såklart och spelet i sig är ganska monotont. Att sitta och ta en öl eller drink samtidigt som man småsnackar med spelarna vid maskinerna bredvid och kanske dessutom vinner mer och mer pengar är dock en mycket trevlig sysselsättning enligt många.

Att spela spel som poker är självklart mer stimulerande eftersom man då faktiskt måste tänka, prestera, läsa av de andra spelarna etcetera och inte alls kan förlita sig på tur i spel. Oavsett vilken speltyp man föredrar att ägna sig år så finns det människor som alltid ligger i riskzonen för spelberoende. Spelberoendet är ett faktum oavsett om man spelar ett monotont spel som endast hänger på tur eller om man spelar något knivigt spel där man verkligen måste tänka till. Idag är det enkelt att låna pengar med sms eller via datorn, dessutom helt utan säkerhet. Detta är självklart jättebra i många situationer där man behöver pengar snabbt och vet att man har en bra lön eller andra pengar som kommer in som kommer täcka skulden. Det negativa med den här typen av lån är att många spelberoende personer lätt kan få snabba lån som gör att de spelar bort pengar som de inte har. Detta kan såklart i sin tur ha förödande konsekvenser eftersom man tillslut bara blir mer och mer skuldsatt.

”Göteborgaren medger att han under ett av sina återfall i missbruk i november 2006 satt framför datorn hemma hos föräldrarna och spelade på spelsiten Ladbrokes och plötsligt upptäckte att han hade ”obegränsad” kredit på sina konton.
Vanligtvis hade han en spärr på kontot som gjorde att det inte gick att ta ut mer pengar än vad som fanns där. Men ett fel i säkerhetssystemet mellan Swedbanks kunder och Visa gav nu 29-åringen möjlighet att spela som en miljonär.
– När man som spelberoende får tillgång till så mycket pengar går det inte att sluta spela, säger mannen till polisen.”

Var försiktig med spelandet. Märker du att någon i din närhet visar tecken på spelberoende? Prata då med personen så snart som möjligt. Det finns massvis med bra hjälp att få.