Svensk tippas vinna WSOP

Svensk tippas vinna WSOP

För att bli bra på poker krävs en hel del tur men också skicklighet. En skicklighet som man kan träna upp bara på ett par år om man verkligen bestämmer sig.

185518-poker

Att spela handlar en del om tur. Det gäller att göra rätt drag vid rätt tillfälle. Men det handlar även väldigt mycket om kunskap. Man måste vara skicklig och lura sina konkurrenter. För att bli skicklig krävs det att man spelar en hel del. Det kan man läsa mer om här. Och faktiskt är det så att övning ger färdighet. Det krävs inte att man spelat spel sedan barnsben, utan det går att träna upp kunskaper och skicklighet på kort tid, bara man bestämmer sig för att bli bra och spelar en massa. Detta var precis vad tjejen i Aftonbladets artikel gjorde. För bara tre år sedan kunde hon knappt spela poker och i dag tippar man på att hon kommer vinna WSOP i år.

Diana vinner

I artikeln kan man läsa att svenska Diana Svensk tippas vinna World Series of Poker i år och att hon är ny i branschen. Hon planerade nämligen på att bli kläddesigner men efter en pokerkväll med en profil inom spelet, blev hon fast. Diana berättar att hon redan den första gången hon spelade poker tänkte att det skulle vara oerhört kul att få spela spelet på heltid. Ett litet frö såddes då i hennes hjärna men det var faktiskt inte förrän ett par månader senare som hon blev övertygad om att hon skulle satsa helt på pokern. Då vann hon en resa till Las Vegas där deltagande i en rad olika pokerturneringar ingick. När hon var på plats i Las Vegas vann hon många av turneringarna, vilket ledde till att hon blev kvar i Vegas.

1,7 miljoner kronor

Även om det finns en uppsjö av turneringar på nätet föredrar Diana att spela live. Hon har hittills hunnit spela ihop 1,7 miljoner kronor och då har hon bara varit i branschen i tre år. När det gäller tippandet på att hon vinner WSOP i år säger hon att hon hellre spelar turneringen som en underdog men att det självklart är smickrande att folk tror på henne. Än så länge är det dock bara amerikanare som ligger i toppen. Så här ser topp tre ut just nu:

  • Phil Hellmuth
  • Phil Ivey
  • Johnny Chan